divendres, 17 de febrer del 2017

Feira da Ladra, els antics "encants" lisboetes



La Feira da Ladra és el mercat més antic i conegut de la ciutat de Lisboa, amb arrels que es remunten fins al segle XIII. Compta amb la particularitat que, a més dels venedors de les parades (feirantes), es tracta d'un lloc escollit per nombrosos joves per vendre el que ja no utilitzen o les antiguitats de les seves famílies i, així, aconseguir alguns calerons.

En ell, principalment, es comercialitzen articles de segona mà, articles de col·leccionista, antiguitats o artesania. Es troba a l'ampli Campo de Santa Clara, on centenars de venedors i compradors negocien, però abans es va situar en altres llocs, com el Castell de São Jorge, Rossio (actual Praça de D. Pedro IV) o al Campo de Santana (actual Campo dos Mártires da Pátria)) fins que el 1903, es va establir en l'espai actual.



La Feira da Ladra està oberta dos dies per setmana, dimarts i dissabtes. L'horari depen sobre tot de les estacions, a l'estiu ja comencen les parades a les sis de la matinada i en canvi a l'hivern  no les trobaren fins les nou i tancaran al migdia. Però en general podem dir que és des de les 8 o 9 del matí i fins a una hora indeterminada de la tarda, aproximadament les 18h - com dèiem depenent del clima o del número de clients o del cansament dels venedors- . Es pot arribar amb el tramvia 28 baixant a la parada Arco de São Vicente.

Si us canseu de tafanejar, ben aprop es troben el Jardim Botto Machado, un lloc ideal per prendre un descans, aturar-se a llegir o prendre un te i relaxar-se...


Uns encants on trobar mil i una curiositats que ens recordaran els Portobello londinenc o el Marché aux puces de Paris...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...