dimecres, 20 de febrer del 2013

El Museo dos Coches (Museu Nacional de Carruatges)

El Museo Nacional dos Coches (Museu Nacional de Carruatges) reuneix una àmplia col·lecció de carruatges, carrosses i calesses del segle XVII al XIX, que ens mostren una part de la història de Portugal mitjançant aquests símbols de riquesa i d'estatus social.


El Museu es troba al que fou l'antic picador real de Belém, edifici de façana neoclàssica i sumptuós interior, proper al monestir dels Jerônimos. Només creuar la seva porta d'entrada ja ens trobem amb l'espectacularitat d'una gran sala, la  galeria principal (que supera els 50 metres de llarg i els 17 d'alçada) on hi han els carruatges, alguns d'ells relament únics en el món i d'una gran bellesa.


El més antic és el que va pertànyer a Felip II (III d'Espanya) i, sens dubte, els que més criden l'atenció són les tres carrosses barroques que l'ambaixada portuguesa al Vaticà va lliurar al papa Climent XI. Escultures daurades adornen el fastuós exterior d'aquests carruatges de gala, mentre que en el seu interior sorprèn per l'exagerat luxe i la cura en cada un dels detalls. La galeria on es troben els carruatges enlluerna per si mateixa, ja que el seu sostre força alt (l'edifici que envolta la galeria principal té dues plantes) està decorat amb tres medallons ovalats pintats amb diferents temes al·legòrics.



Gràcies als diferents carrutages podem fer un repàs a diferents esdeveniments històrics del país i d'Europa a través dels vehicles de l'època. També es pot veure una extensa mostra de quadres i retrats relacionats amb la dinastia Bragança, així com tapissos de gran valor i interès. La mostra es completa amb una col·lecció d'objectes relacionats directament o indirectament amb els vehicles: uniformes de gala, exquisits arnesos per als cavalls, armadures, etc.

Per més informació sobre horaris i preus es pot visitar la web del Museo Nacional dos Coches i us deixo amb aquest vídeo que us permetrà fer-vos una bona idea:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...