dimarts, 5 de maig del 2015

El Pavilhão Chinês


Avui volia dedicar aquesta entrada a la Lola i en Marcel, ja que estic convençut que els agradarà conèixer el Pavilhão Chines, un dels meus llocs lisboetes preferits, un cafè bar molt peculiar obert en una antiga botiga de venda de productes variats, tots ells d'importació, des dels tes a cafès i altres productes que en aquell moment podrien fins i tot denominar-se "delicatessen" i que es troba a la Rua Dom Pedro V, núm. 89, a la meravellosa zona del Bairro Alto.

D'entrada, recomano fer la visita, només perquè no se'n fa gaire fàcil descriure aquest local que aviat farà trenta anys i dubto que en aquetes tres dècades hagi defraudat a algú... Per molta gent el Pavilhão Chines és el bar més bonic de la ciutat, per d'altres és un fantàstic bar de copes que respira l'ambient dels anys '20, i per alguns més, és una indefinible barreja de pub i museu...



Segurament us trobareu una porta tancada que s'obrirà de la mà d'un elegant cambrer amb jaqueta verda, vermella o blava (depen del dia) que us acompanyarà a entaular-se. Demanau-li un moment i aprofiteu aquest instant per donar una volta pel local i gaudiu d'un autèntic i amagat  museu amb col·leccions de peces d'art i mobiliari dels segles XVIII, XIX i XX.

Caminareu entre cinc salons i sales invaïts literalment de vitrines que van del terra al sostre i es troben plenes d'un món en miniatura: soldadets de plom, maquetes, tren elèctrics, nines, ventalls, barrets, joguines antigues, cascos i un infinit conjunt d'andròmines.

Quan acabeu de recòrrer els salons arribareu a la sala de billar situada al final on trobareu alguns parroquians jugant una partida, mentre altres lisboetes, uma mica avorrits, aposten sobre el seu resultat amb l'esguard perdut a la taula i els nouvinguts, com nosaltres mateixos, contemplen extasiats les col·leccions mentre es prenen un còctel o un te...



Amb el pas dels anys, degut a la seva popularització turística, ha perdut una mica de calma i els preus estan un xic per sobre de l'estandar de la ciutat, tanmateix el Pavilhâu Chines de Lisboa està obert des de les sis de la tarda fins a les dues de la matinada i per tant és un lloc ideal  per gaudir del cafè i del te, dels còctels i combinats, dels vins del país i fins i tot d'algunes opcions de menjar ràpid a qualsevol hora del día.

En resum, és un d'aquells llocs amb encant, que considero especials, diferents, únics, i  imprescindibles al visitar a Lisboa i molt recomanables com alguns altres que en aquesta mateixa guia ja he esmentat: La Casa das Vellas do Loreto, A Ginjinha do Rossio, A Mariazinha, la Garrafeira Alfaia, el British Bar de Cais do Sodré o el Miradouro da Graça.

I per arribar al Pavilhão Chinês  res millor que aquest mapa:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...