dimecres, 10 de gener del 2018

"Rèquiem: una al·lucinació" d'Antonio Tabucchi


Un diumenge d'estiu, un home llegeix el "Llibre del desassossec" sota una morera en una masia d'Azqitao i, de sobte, per un sortilegi, per una al·lucinació, es troba a Lisboa. És un dia calorós, la ciutat està quasi deserta. L'home començarà a recórrer la ciutat a la recerca de persones i coses que han desaparegut de la seva vida.

De cop i volta el protagonista estarà circulant per la ciutat en un taxi i li demanarà que el porti a un mercat. Del mercat accedirà al cementiri, i d'aquí a la casa del seu amic Tadeus, amb qui tindrà especial interès a parlar de certes coses del passat. Coses que no havien quedat clares en el seu moment. Després de la cita amb Tadeus el protagonista acaba en una pensió on tindrà lloc el diàleg amb el seu pare, que desitjarà saber com anirà a morir.

La cita del protagonista amb cada un dels personatges que formen la història, transcorre entre el son i la vigília, el real i l'imaginari, i passat i present s'encreuen, però sempre de forma natural.

Segur que ja teniu ganes de començar la seva lectura... no hi perdeu temps, com totes les obres de l'escriptor italo-portugués és molt recomanable...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...