dimecres, 19 de juny del 2013

Lisboa, la ciudad que navega

Molts de vosaltres segur que coneixeu Jaume Bartrolí... fa uns anys quan vaig començar a fer llargs viatges els seus mots van inspirar la meva ruta de la seda... En Jaume és periodista, escriptor de viatges i gran aficionat als atles i a les illes diminutes.

L'any 2001 va publicar el llibre en català "De Sibèria al tropic" i aquests dies es pot trobar de manera digital el seu segon llibre en castellà "Lisboa, la ciudad que navega" on l'autor evoca una ciutat que traspua nostàlgia d'un passat esplendorós en què es va assolir la glòria. Bolcada irremeiablement al mar, Lisboa ha estat port de partida d'alguns dels grans marins i descobridors. Per les seves pàgines el lector s'assabenta de la seva història, personatges populars, escriptors, llegendes, cafeteries, esglésies, miradors i rutes imprescindibles. Un llibre que us vull recomanar...

Ara l'editorial Ecos Travel Books publica de manera digital "Lisboa, la ciudad que navega" (en aquest enllaç podeu veure una mostra) dins de la col·lecció Rihla de literatura de viatges. En ella descriu el fort sentiment de l'autor cap a la capital de Portugal. El leitmotiv de l'obra és el seu esperit marí, ciutat nascuda per al mar. Relata la història de la ciutat i la seva vocació marinera que va obrir l'Atlàntic per als europeus. Aquest és el seu major llegat. Lisboa és una ciutat que s'ha de mirar des de les altures dels seus turons.

Jaume Bartrolí escriu: "Lisboa reclama tenir set turons i això, des dels temps de Roma, Jerusalem i Constantinoble, és marca de noblesa. Les seves ondulacions sembren una mica de desordre a la ciutat. En realitat són volcans antiquíssims, Lisboa està construïda sobre ells. Però tranquils, estan apagats. Això sí, la capital continua creixent prop d'una falla teutònica perillosa .. La mateixa que va causar el gran terratrèmol de 1755. El resultat és una ciutat de pujades i baixades, corbes, tramvies, escaladors, moltes escales, reflexos a l'aigua i amplis panorames. Set turons permeten moltes, moltíssimes vistes. A Lisboa cal contemplar-la, doncs, des dels seus miradors ".

Espero que en feu una bona lectura i ja em direu que us ha semblat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...