dimarts, 21 de novembre del 2017

Miradouro Nossa Senhora do Monte


Hi ha un lloc de molta altura que ens permet contemplar pràcticament tota la ciutat de Lisboa als nostres peus, el mar da Palha o el Castelo de São Jorge, el Convento do Carmo o l'elevador de Santa Justa, una part de la Baixa, l'estuari del rio Tajo, el Parc forestal de Monsanto o l'avinguda de l'Almirante Reis, i aquets és el Miradouro de Nossa Senhora do Monte en el barri de Graça.

Afortunadament la seva altura, cal pujar força, fa que sigui un lloc poc visitat pels turistes en general i tant els lisboetes com els més animosos visitants poden gaudir d'aquest espai i les seves espectaculars vistes amb tranquil·litat.

Al costat del mirador es troba la capella de Nossa Senhora do Monte, a la qual tradicionalment han acudit les embarassades per demanar protecció durant el part. Aquesta ermita va ser reconstruïda després del terratrèmol de 1755, per l'arquitecte José Teixeira Honorato, i encara que la seva ubicació no és exactament la mateixa que la del santuari original, conserva alguns dels seus elements, com la cadira de pedra de São Gens en la qual tradicionalment es seuen a la recerca de bona sort en el procés del part les futures mares.


També va ser en aquesta antiga muntanya de São Gens que D. Afonso Henriques, el primer rei de Portugal des de 1139 fins a la seva mort al 1185, va instal·lar el seu campament per conquistar la ciutat de Lisboa en aquell moment una població sota el domini àrab...

En resum, una altra racó de Lisboa que val la pena visitar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...